Αποφάσεις Δ.Σ.

Παράσταση διαμαρτυρίας για το άδικο, προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μαζικών συγχωνεύσεων/καταργήσεων νηπιαγωγείων

   Ηπολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

    Για μια ακόμη φορά οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες,  μετά την αξιολόγηση των θεσμών.

    Για μια ακόμη φορά οι προτάσεις του Υπουργείου είχαν το χαρακτήρα του προσωρινού και επιφανειακού που ως αποτέλεσμα έχει τη δημιουργία πολύ περισσότερων προβλημάτων απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας»  απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας αφού:

-  Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη της πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

-  Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων τον Ν.3848/10 του οποίου την κατάργηση απαιτήσαμε και απαιτούμε και για την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση,  ότι θα πραγματοποιήσει.

-    Επίσης στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις» και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 35, «Ρύθμιση θεμάτων  σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», αλλάζει η οργανικότητα των νηπιαγωγείων και διπλασιάζεται  αυθαίρετα ο ελάχιστος αριθμός νηπίων που απαιτούνται για τη λειτουργίαΝηπιαγωγείου.

     Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας, με δεδομένη την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών, είναι να προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις/καταργήσεις Νηπιαγωγείων ανά την Ελλάδα. 

    Ιδιαίτερα για την επαρχία  αλλά και για τις περιοχές  όπου, εξ αιτίας των άθλιων κτηρίων  στα οποία στεγάζονται τα νηπιαγωγεία, λειτουργούν τμήματα με μικρό αριθμό νηπίων, το κύμα των συγχωνεύσεων/καταργήσεων  προβλέπεται μεγάλο. Αυτό θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης των νηπίων και θα οδηγήσει  στην απίστευτη ταλαιπωρία τους με μετακινήσεις ώστε να φτάσουν στο πλησιέστερο νηπιαγωγείο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε  Λάρισας «Κων. Κούμας»

καλεί  τους συναδέλφους   σε  δυναμική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας,

  την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00

στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Ανακοίνωση εκλογών Δ.Σ.

ΘΕΜΑ : Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

 

          Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016.

Με το πέρας της συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Λήψη εγγράφου

Διαμαρτυρία Εκπαιδευτικών

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 15/04/2016,  στο Υπουργείο Παιδείας

 

   Ηπολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

    Για μια ακόμη φορά οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες,  μετά την αξιολόγηση των θεσμών…

    Για μια ακόμη φορά οι προτάσεις του Υπουργείου είχαν το χαρακτήρα του προσωρινού και επιφανειακού που ως αποτέλεσμα έχει τη δημιουργία πολύ περισσότερων προβλημάτων απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει.

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους πρόσφυγες

Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν δάσκαλοι-μαθητές και γονείς των σχολείων, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες. Την Τετάρτη 23/03/16 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας» μοίρασαν συμβολικά τρόφιμα στον καταυλισμό των προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο «ΡΟΚΑ». Ο Σύλλογος παρέδωσε όλα τα είδη που συγκέντρωσε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου για να διαχειριστεί σωστά  τη διανομή, ώστε να ικανοποιηθούν σταδιακά κάποιες ανάγκες των προσφύγων.

Παρ’ ότι η χώρα μας διανύει μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση, αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η ανθρωπιά και το μεγαλείο ψυχής της ελληνικής οικογένειας που μέσα από το κατακερματισμένο της εισόδημα στέκεται αρωγός εκεί όπου εμφανίζεται ανάγκη.

Εθνικός διάλογος για την Παιδεία

Ακόμη ένας πολύκροτος «εθνικός διάλογος» για την Παιδεία, άλλη μια «μεταρρύθμιση», αυτή τη φορά από τη σημερινή κυβέρνηση. Δε θα διαφωνούσε κανείς ότι  ο εθνικός και κοινωνικός διάλογος για την Παιδεία είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ αν την ίδια στιγμή δεν περνούσε  στην ολομέτωπη «επίθεση», υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου οι οποίες είναι αρνητικές για την εκπαίδευση και την κοινωνία.

Ανάλογες προσπάθειες έγιναν και από προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες  χρησιμοποίησαν το «διάλογο» ως μέσο για να νομιμοποιήσουν  στην κοινωνία τα σχέδιά τους, που ήταν κατά πονηρό τρόπο προσαρμοσμένα στις πολιτικές της συρρίκνωσης και της μείωσης, ολοένα και περισσότερο, των δαπανών για την παιδεία. Αποδείχθηκε ότι η κάθε πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας δεν είχε πραγματική διάθεση να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας και να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για την παιδεία.

Περισσότερα Άρθρα...