ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  ΣΧ. ΕΤΟΣ 2016-17

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν  οι εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασίανα δοθεί η δυνατότητα  σε όλους τους γονείς  που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους είτε στην πρωινή ζώνη είτε στο ολοήμερο (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) να καταθέσουν αιτήσεις ανεξάρτητα αν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπει η Υ.Α. αλλά και η νέα εγκύκλιος. Θα αποδείξουν περίτρανα το μέγεθος του αποκλεισμού από τις δομές του ολοήμερου σχολείου και της στέρησης μορφωτικών δικαιωμάτων από τους μαθητές, που αποτελούν τον πυρήνα των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του Υπουργείου.

Η  παραλαβή δηλώσεων από όλους τους ενδιαφερόμενους, δε βάζει σε πειθαρχικό κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς που διενεργούν τις εγγραφές. Δεν αποτελεί παραβίαση της υπουργικής απόφασης και της εγκυκλίου.

Οι αιτήσεις θα δείξουν το μέτρο των κοινωνικών αναγκών που επιχειρείται να περικοπούν και θα αποτελέσουν διεκδικητικό όπλοστα χέρια του εκπαιδευτικού κινήματοςγια το σπάσιμο των αποκλεισμών, τη φοίτηση όλων των παιδιών στις εκπαιδευτικές δομές, το μπλοκάρισμα των υπεραριθμιών, των απολύσεων και των μετακινήσεων.

Επειδή όμως η «εκπαιδευτική» πολιτική της κυβέρνησης έχει ήδη χαραχτεί με γνώμονα τις επιταγές των μνημονίων και των δεικτών του ΟΟΣΑ, οι εκπαιδευτικοί αναδεικνύοντας την παιδαγωγική αναγκαιότητα στήριξης και διεύρυνσης του Ολοήμερου σχολείου απαιτούμε την απόσυρση όλων των ρυθμίσεων που το διαλύουν με μοναδικό σκοπό την καταδίκη χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ανεργία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κων. Κούμας παρακαλεί τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες προϊσταμένους/νες και διευθυντές σχολικών μονάδων

να συγκεντρώσουν στοιχεία για όλους του μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στα ολοήμερα τμήματα και στην πρωινή ζώνη, χωρίς προϋποθέσεις.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν ανά σχολική μονάδα

να σταλούν με mailστο Σύλλογο και στη συνέχεια θα προωθηθούν συγκεντρωτικά στη ΔΟΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

• Ο  Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας