ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΖΗΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας», με αφορμή τη δημοσίευση της  εγκυκλίου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, επισημαίνει τα παρακάτω:

• Παραθέτουμε τη θέση της ΔΟΕ:

«Το γεγονός ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες καμία νέα εγκύκλιος για υλοποίηση του προγράμματος δεν είχε σταλεί στις σχολικές μονάδες είχε δημιουργήσει την αίσθηση της μη συνέχισής του. Όμως η εγκύκλιος της 26ης Μαΐου δημιούργησε ακόμη εντονότερο προβληματισμό αφού σε όλες μας τις ενστάσεις πρόσθεσε και την έντονη δυσαρέσκεια για το χρονικό διάστημα που επέλεξε το ΥΠ.Π.Ε.Θ. να το υλοποιήσει για την τρέχουσα σχολική χρονιά, στο κλείσιμό της με απίστευτα έντονους ρυθμούς, δράσεις και αυξημένες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι οι εκπαιδευτικοί  καλούνται να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα χρονοβόρο, με αμφίβολα δεδομένα και με ανατροπή της ροής του προγράμματος των σχολικών μονάδων αλλά και να προβούν σε μετρήσεις, όπως αυτές περιγράφονται στο σχετικό οδηγό αξιολόγησης σωματικής και φυσικής κατάστασης, πέρα και έξω από τα δεδομένα του προγράμματος του σχολείου.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου και στην αναστολή εφαρμογής του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, το οποίο είναι φανερό πως δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικόκαι για του οποίου τους στόχους, τις μεθόδους και τη χρήση των δεδομένων που αφορούν τους μαθητές εκφράζουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις».

·        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θεωρεί αδύνατη την υλοποίηση ενός τόσου απαιτητικού προγράμματος, όπως το ΕΥΖΗΝ,  μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.  Με δεδομένο τον τεράστιο γραφειοκρατικό φόρτο των τελευταίων ημερών, καλεί  τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους εκπαιδευτικούς να μην προχωρήσουν  στην υλοποίηση του προγράμματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

• Ο  Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

• Κοσμάνος  Νικόλαος                                                              Νάστος Γεώργιος