ΨΗΦΙΣΜΑ   ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ  ΤΟΥΡΚΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Tις τελευταίες ημέρες η τουρκική κυβέρνηση, απολύει 11.200 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μελών του Συνδικάτου Egitim Sen

Είναι μαζικές εκκαθαρίσεις από το κράτος του Ερντογάν και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό της τουρκικής κυβέρνησης κι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, ενάντια στο ρατσισμό, για ίσα δικαιώματα όλων των εθνών, θρησκειών, φύλων και φυλών!

Η επιχείρηση των χιλιάδων απολύσεων αποτελεί ακραίο αυταρχισμό, ολοκληρωτισμό και φασισμό, για να φιμώσουν τους αγώνες και την αντίσταση, να φοβίσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους και τον τούρκικο και κούρδικο λαό, στο όνομα των "εθνικών κινδύνων"!  Αυτές τις ώρες, στην Τουρκία, διώκονται οι δάσκαλοι, οι συνάδελφοι μας, ο ανθός της εκπαίδευσης γιατί αγωνίστηκαν να μάθουν όλα τα παιδιά γράμματα, χωρίς να τα διαχωρίζουν ανάλογα με τη θρησκεία και την εθνικότητά τους, το φύλο και τη φυλή τους, γιατί στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών τους και δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους όταν οι βόμβες κατέστρεφαν σχολεία και άπλωναν παντού πόνο και αίμα, γιατί τόλμησαν να διαφωνούν με τον σουλτάνο Ερντογάν, γιατί αγωνίζονται συλλογικά για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς του Συνδικάτου Egitim Sen, στους λαούς της Τουρκίας, στο δημοκρατικό, μαζικό και λαϊκό κίνημα, στην εργατική τάξη και στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος στη γειτονική χώρα.

Ο  Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                       ΝΑΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ