Ανακοινώσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

Η  μαθήτρια της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων  Πηνελόπη –  Μαρία Τσουμάνη διαγνώστηκε  με οξεία Μυελογενή Λευχαιμία  και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι γονείς της μικρής Πηνελόπης, Ιωάννης Τσουμάνης και Μαρίας Μπαμπαλέτσου κάνουν έκκληση να στηρίξουμε τον αγώνα της μικρής Πηνελόπης. είτε με μια μικρή οικονομική βοήθεια είτε με την προσφορά αίματος, αιμοπεταλίων ή μυελού των οστών. Η ομάδα αίματος είναι Α+

Οι εθελοντές μπορούνε να δίνουν δείγμα σάλιου (άτομα ηλικίας 18-45) . σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας, δίνοντας τα στοιχεία της μικρής Πηνελόπης (ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός και νοσοκομείο νοσηλείας).

Ο Σύλλογός μας ενίσχυσε οικονομικά την οικογένεια μια ένα ποσό.

Ανακοίνωση της ΔΟΕ για την εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου (για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων).

Επιμορφωτικές δράσεις της ΠΕΠΦΑ

  Επιμορφωτικές δράσεις της ΠΕΠΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής)

     Η ΠΕΠΦΑ ως Επιστημονική Ένωση έχει το δικαίωμα να προγραμματίζει δραστηριότητες επιμορφωτικού χαρακτήρα για τα μέλη της εκτός διδακτικού ωραρίου.           Στην προσπάθεια αυτή μπορεί να συνεργάζεται με άλλους φορείς και αναγνωρισμένα επιστημονικά σωματεία.
   Έχει επίσης το δικαίωμα να επικοινωνεί με τα μέλη της  μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς να χρειάζεται έγκριση από κανέναν φορέα ή άλλο αρμόδιο όργανο.                      Το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Κοσμάνος Νικόλαος     Νάστος Γεώργιος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

  Το προσφυγικό ζήτημα

 Ζούμε σήμερα το μεγαλύτερο κύμα μετακίνησης πληθυσμών στην περιοχή μας από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι λαοί στη γειτονιά μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης.
   Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή.
   Ως αποτέλεσμα των άθλιων και απάνθρωπων συνθηκών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητά τους, αναπτύσσεται ένα τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα. Το κύμα αυτό θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο όσο θα γενικεύονται και θα εξαπλώνονται οι πόλεμοι και η φτώχεια.
    Σε αυτές τις συνθήκες εκτιμούμε ότι πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας να αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο.
    Για ανθρωπιστικούς λόγους απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά και τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους έτσι ώστε να μην γίνει το Αιγαίο νεκροταφείο ανθρώπων.
   Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση, στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
  Αν χρειαστεί, δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.
Να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι .Φιλία και αλληλεγγύη με όλους τους λαούς.
  Οργανώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας . Διδάσκουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.  Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και τα προσφέρουμε.                      Το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Κοσμάνος Νικόλαος     Νάστος Γεώργιος

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟΥ

Λάρισα           26/10/2015

Ο Σύλλογος  Εκπ/κών Π.Ε. Ν. Λάρισας «Κων. Κούμας» σε συνεργασία

με το Σύλλογο  της ΕΛΜΕ Λάρισας,

με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελασσόνας,           

το  Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων

και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας


συνδιοργανώνουν  συλλαλητήριο και καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς, συλλόγους γονέων, αλλά και κάθε εργαζόμενο και άνεργο συμπολίτη πολίτη  να συμμετέχουν στο  συλλαλητήριο,

την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
οι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, η ψήφιση του πολυνομοσχέδιο πλήττουν την παιδεία την υγεία, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η νέα φορολογική επιδρομή που ετοιμάζεται με το φορολογικό νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες θα επιφέρει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
   Είναι αυτονόητο , ότι με μηδενικούς διορισμούς, ελάχιστες και αργοπορημένες προσλήψεις αναπληρωτών, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία και να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά η εκπαιδευτική διαδικασία.
   Επίσης ρυθμίσεις που φέρνουν  επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιβολή  νέων μειώσεων στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, περικοπή κατά 50% του μερίσματος του ΜΤΠΥ κατεδαφίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα και κόστος αλλά δικαίωμα!
Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στην παιδεία, την υγεία, στην υγειονομική περίθλαψη, στην πρόνοια και στη σύνταξη
Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε :
Κάλυψη των κενών τώρα σε όλες τις σχολικές μονάδες. Μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση
Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση
Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη. Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.
ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα. Με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 4 Νοεμβρίου 2015  και στη Γενική Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015.

                       
                Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Κοσμάνος Νικόλαος         Νάστος Γεώργιος
 

Περισσότερα Άρθρα...