Καταγγελία για τις ελλείψεις στα σχολεία  

          Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς επισκέφτηκαν το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας και ζήτησαν να τακτοποιηθούν έγκαιρα όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά. Επίσης αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου παρουσίασε τα προβλήματα των σχολείων και στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

           Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούμε το ίδιο έργο όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Οι ελλείψεις προσωπικού εξακολουθούν να ταλανίζουν εκπαιδευτικούς, διευθυντές αλλά και γονείς, πολλά σχολεία αδυνατούν να συντάξουν πλήρες πρόγραμμα, τα ολοήμερα είναι υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα σε κατάσταση «παιδοφυλακτηρίων», ενώ η διοίκηση και οι σχολικοί σύμβουλοι ζητούν προγράμματα πλήρως αναπτυγμένα και πιέζουν  διευθυντές και εκπαιδευτικούς να λειτουργήσουν το σχολείο σαν να μην υπάρχει πρόβλημα.  Επικρατεί μία  κατάσταση έντασης, πανικού και αποδιοργάνωσης, την οποία βέβαια βιώνουν  καθημερινά πρωτίστως οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, ενώ από την άλλη μεριά το Υπουργείο  Παιδείας το μόνο που κάνει είναι να διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς ή ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν σε λίγο. Φαίνεται ότι το κύριο μέλημα του Υπουργείου είναι να  δείξει στην κοινωνία ότι όλα πάνε καλά, δημιουργώντας μία εικονική πραγματικότητα. Τις εκατοντάδες ώρες των ειδικοτήτων ΠΕ 70, ΠΕ 07, ΠΕ 08, ΠΕ 16 και ΠΕ 32 που λείπουν, καλούνται να τις καλύψουν οι συνάδελφοι για ακόμη μια φορά. 

           Εμείς, ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καταγγέλλουμε αυτή την τακτική του Υπουργείου Παιδείας και το καλούμε να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των σχολείων. Η πραγματικότητα είναι αυτή και καμία επικοινωνιακή τακτική ή «δημιουργική λογιστική» δεν μπορεί να την ανατρέψει. Να προχωρήσει σε προσλήψεις «παντί τρόπω» ώστε να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες και τα ολοήμερα τμήματα.  Η παιδεία είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για μία ευνομούμενη πολιτεία και είναι δυστύχημα ότι της επιφυλάσσεται τέτοια μεταχείριση από αυτούς οι οποίοι εκλέχτηκαν και ορκίστηκαν να την υπηρετούν.    

 

                                                                         

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

   ΤΖΙΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                  ΚΟΣΜΑΝΟΣ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι δύο ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014  συνδιοργανώνουν κοινά συλλαλητήρια με σκοπό να αναδείξουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Κων. Κούμας» Λάρισας

σε συνεργασία με το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας και με τα Δ.Σ. των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας των άλλων νομών της Θεσσαλίας

συνδιοργανώνουν πανθεσσαλικό συλλαλητήριο και καλούν όλους τους συναδέλφους γονείς, Συλλόγους Γονέων, αλλά και κάθε δημοκράτη συμπολίτη μας να συμμετέχουν στο  συλλαλητήριο,

την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014και

ώρα18:30μμ

στην πλατεία Ταχυδρομείου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΤΖΙΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                     ΚΟΣΜΑΝΟΣ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», ομόφωνα συμπαραστέκεται στoυς συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου,  Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή  Πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου,  που διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.

Δείτε ολόκληρο το ψήφισμα εδώ

 

 Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους εκπαιδευτικούς που αποσπάσθηκαν το σχολ. έτος 2014-15 στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας να ζητήσουν τη διαγραφή τους από το ΠΥΣΠΕ της οργανικής τους θέσης, για να μην παρακρατηθεί η συνδρομή τους. 
Δείτε την πλήρη ανακοίνωση εδώ

  

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας καλεί τους Αντιπροσώπους των Α/θμιων Σωματείων σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 
2014 και ώρα 4:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Σχολείου Λάρισας, 31ηςΑυγούστου 34. ( Πλησίον Γενικού ΝοσοκομείουΛάρισας)
Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο

   To Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών και Μελετών της ΔΟΕ διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια.

   Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με:

   α)την Πρόσκληση Συμμετοχής Επιμορφωτών στις Επιμορφωτικές Δραστηριότητες
  του ΙΠΕΜ από εδώ
  β)την Αίτηση Συμμετοχής από εδώ για περισσότερες πληροφορίες.